vrijdag 9 augustus 2013

Bruschetta met chorizo en manchego


Laatst heb ik een fantastische pizza gehad met tomatensaus, chorizo, manchego, rucola en mozzarella. Meestal krijg ik een pizza niet helemaal op, maar deze keer was ik de eerste die z'n bord leeg had. Onthouden dus: deze moet ik volgende keer weer bestellen.

Thuis heb ik bruschetta gemaakt met dezelfde ingrediënten (behalve de tomatensaus). Heb m'n zelf gebakken olijvenoreganobrood hiervoor gebruikt, dat ik eerder op de blog heb gezet. Met stokbrood of chiabatta kan het natuurlijk ook.

Het is erg simpel, maar erg lekker!

Ingrediënten, voor 10 stuks
10 plakken stokbrood of ciabatta
20 plakjes chorizo
2 bollen mozzarella, in plakjes
20 plakjes manchego (pittige Spaanse schapenkaas)
Rucola
Olijfolie
Peper en zout uit de molen

Bereiding
Eigenlijk valt er weinig te bereiden.
Rooster de plakken brood in een grillpan of in de oven tot ze bruiner en knapperig zijn.
Bak de plakjes chorizo in een droge koekenpan, tot ze aan de rand knapperig worden.
Beleg het brood met de chorizo, mozzarella, manchego en rucola.
Maal er wat peper en zout over en druppel er wat olijfolie overheen.

2 opmerkingen:

 1. Ziet er heerlijk uit. En dat olijven-oreganobrood zal ik ook eens bakken. Ik heb dat boek ook, maar ben er nog niet toegekomen om er iets uit te bakken! We zijn maar met z'n tweetjes en je moet alles ook nog eens opeten! Leuk blog hebben jullie trouwens! Hebben jullie ook Facebook? Er is daar een besloten pagina voor foodbloggers. Erg leuk om aan de discussies deel te nemen en er wordt daar ook iedere maand de Foodblogswap georganiseerd, dat houdt in dat je van een ander blog, dat je toegewezen krijgt iets moet maken en een ander kookt of bakt dan weer iets van jouw blog. Misschien ook iets voor jullie?
  Fijn weekend, Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Caroline,

  Leuk dat je dat boek ook hebt. Ik vind het niet altijd even handig beschreven, maar de broden zien er allemaal prachtig uit.
  Wij hebben geen Facebook, maar daar moeten we misschien wel eens mee beginnen. Het lijkt me nl. leuk om ook mee te kunnen doen aan de Foodblogswap. Ik zag het eerder al op o.a. jouw blog staan.
  We houden je op de hoogte, bedankt voor de tip :)
  Fijn weekend en lekker koken, bakken en eten

  BeantwoordenVerwijderen

NRelate Widget