woensdag 20 februari 2013

Quesadillas

 
Weer een recept van Ottolenghi. Deze keer uit het boek 'Plenty' (ligt steevast op m'n nachtkastje: een must have!)
Het leuke van dit recept is dat je de zwarte bonenpasta zelf maakt en je het vlees totaal niet mist. Ik had deze keer ook een tortilla gemaakt met extra gegrilde kip (voor manlief).
De bonenpasta is ook lekker als dip, of op een toastje.
 
Ingrediënten
voor 4 personen
8 kleine tortillas
150 ml zure room of crème fraîche
100 g geraspte kaas
 
Zwartebonenpasta
200 g zwarte bonen (uit blik)
1 tl gemalen korianderzaad
1/2 tl gemalen komijnzaad
1/4 tl cayennepeper
een bos koriander, fijngehakt
sap van 1 limoen
zout
 
Salsa
1/2 kleine rode ui, in dunne ringen
1/2 tl witte wijnazijn
3 bosuitjes, in dunne ringetjes
4 tomaten, in blokjes
1 teen knoflook, fijngehakt
1/2 rode peper, fijngehakt
een bos koriander, fijngehakt
sap van 1/2 limoen
2 rijpe avocado's, in blokjes
zout

Bereiding
Begin met de zwartebonenpasta. Doe alles in een blender of keukenmachine en pulseer tot een grove pasta. Een kind kan de was doen. Waarom zou je dit soort dingen uit pakjes en zakjes eten als je het zo makkelijk zelf kunt maken.

Week voor de tomatensalsa de rode ui een paar minuten in een kom in de azijn. Meng dan de overige ingrediënten door de ui.

Beleg de tortilla's een voor een: smeer er bonenpasta op, bestrijk met zure room en strooi er geraspte kaas op met daarover een eetlepel salsa. Sla de tortilla dubbel en leg zin in de in de grillpan. (Kan ook op de bbq). Grill aan beide kanten 2-3min tot de vulling heet is en de tortilla's goudbruin.

Geef de overgebleven salsa er apart bij, bestrooid met koriander.

 
 
Ik had wat teveel zure room in de tortilla gedaan. Zelf hou ik er meer van als je de zure room (of griekse yoghurt kan ook) er ook apart koud bij serveert.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

NRelate Widget