dinsdag 2 juli 2013

Een kleine tussenstand in de kas
Het groeit allemaal goed in de kas, nu nog wat meer zon voor de tomaten, paprika en Spaanse pepers.
De komkommers en augurken hoeven niet zoveel zon, die doen het zo ook prima.De aubergine weet ik eigenlijk niet, er hangt er nu eentje aan en die is als klein vruchtje al paars.
Eerst is het een mooie lila bloem, om te bestuiven knijp ik er altijd even in, en al heel snel zie je dan een vruchtje ontstaan.

De eerste komkommer(tjes) zijn van de week geplukt, een beetje klein maar dat komt misschien wel omdat het de eerste zijn.
De komkommers staan in grote potten, dat kan prima mits je maar genoeg mest geeft, want ze lusten wel wat.De tomaten staan allemaal in de volle grond, deze hebben minder mest nodig en ook minder water.
De aubergines, Spaanse peper en paprika staan allemaal in grote potten op de kweektafel, in de volle grond is geen ruimte meer…..

Ook hebben we nog wat basilicum in potjes, deze wil ik nog uitplanten tussen de tomaten. Tomaten en basilicum is in de keuken en in de kas een goede combinatie.De augurkenplanten hebben we gekregen, je kunt ze zo eten maar natuurlijk ook inmaken in het zuur.
Verder staan er nog een paar kroppen sla en andijvie in maar dit is geen succes. Ik denk te laat geplant, de kroppen die buiten staan doen het beter en ze zijn er tegelijk ingezet.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

NRelate Widget