vrijdag 8 maart 2013

Groentecurry met pompoen en korianderyoghurt

Een curry is leuk om te maken.
Het is makkelijk, je kunt veel variëren met groente en kruiden en het is ook nog gezond.
Ik had nog een pompoen liggen en wilde vandaag vegetarisch eten. Deze curry is mild van smaak, maar je kunt natuurlijk zoveel rode peper toevoegen als je wilt. De korianderyoghurt smaakt er goed bij. En m'n zelfgemaakte broodje met nigellazaad ook!


Groentecurry met pompoen en nigellabrood
Ingrediënten
1 pompoen
2 vastkokende aardappels
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
2 lente uitjes, in ringetjes
1/2 rode peper, fijgesneden
250ml Griekse yoghurt
1 tl kurkuma
1 el vers geraspte gember
Citroensap
Verse koriander, grof gesneden
Peper/zout

Schil de aardappelen en de pompoen, verwijder de zaden van de pompoen en snijd alles in grove stukken.
Bak in een scheutje olie de ui, knoflook, lente ui, gember en peper. Voeg de aardappel, pompoen en kurkuma toe. Doe de helft van de yoghurt erbij en een scheut water. Laat op laag vuur 30 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en evt extra peper.

Meng door de rest van de yoghurt de fijngesneden koriander, een kneepje citroensap, iets gember en knoflook. Serveer de curry in een diep bord met de korianderyoghurt erover heen.

Ingrediënten voor de groentecurry





1 opmerking:

  1. Mmmmm lekker, ik denk dat de aardappel en ui net dat extra geven....

    BeantwoordenVerwijderen

NRelate Widget