maandag 24 juni 2013

Hè hè eindelijk de eerste aardbeien....Vandaag zijn de eerste 700 gram aardbeien geplukt, eerder al wel af en toe een verdwaalde rode aardbei maar nu was het echt plukken.
Vorig jaar hadden we 4 juni de eerste pluk nu dus 20 dagen later. Ook de aardbeien zijn dus duidelijk later dan anders, ze hebben zon en warmte nodig en dat hebben we nog bijna niet gehad.

We hebben al een paar jaar Korona en Evie, Korona is een heerlijke aardbei, goed van smaak, makkelijk te plukken maar slecht te bewaren en geen doordrager.
Evie is ook heerlijk en beter te bewaren, dit is wel een doordrager, je kunt dan veel langer oogsten maar je oogst ook veel minder per keer.
Van het najaar hebben we Sonanta, Darselect, Elsanta en Florence  geplant, van elk soort vier plantjes, eens kijken wat de smaak en opbrengst hiervan is. Deze zijn alle vier niet doordragend maar wel opvolgend van elkaar, dus dan spreid je de opbrengst ook over een langere periode.We hebben ze nu gewoon puur gegeten, als straks de opbrengst losbarst dan gaan we er ook mee bakken. Het meeste gaat in de vriezer, die worden het hele jaar rond gebruikt voor smoothies.
De rabarber is nu wel voorbij, we gaan over op de aardbeien. 
Ik zag dat Judith het eerste recept al op onze blog heeft gezet.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

NRelate Widget