dinsdag 4 juni 2013

Quiche met geitenkaas en spinazie



 
Ingrediënten
Voor het korstdeeg:
250 gram tarwebloem
150 gram koude roomboter, in blokjes
1 ei. losgeklopt
snuf zout
 
Een klein vergiet spinazie, gewassen en grof gesneden
1 eetl olijfolie

1 teen knoflook, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
100 ml melk
5 eieren
75 gram crème fraîche
10 kerstomaatjes, gehalveerd
150 gram geitenkaas, in plakken
peper en zout
 
Bereiding
Begin met het maken van het deeg. Meng de ingrediënten in de KitchenAid of met de hand tot je een samenhangend deeg hebt. Laat in vershoudfolie minimaal 30 minuten in de koelkast rusten
 
Rol het deeg daarna uit tot je er een ingevette springvorm met een diameter van ongeveer 22 cm mee kunt bedekken, de rand moet hoog zijn.
Leg er bakpapier in en een blinde vulling (droge bonen of keramische korrels). Bak 20 minuten op 200 graden. Verwijder het bakpapier en de blinde vulling en bak nog 5 minuten tot het deeg goudbruin is.
 
Voor de vulling bak je knoflook en ui 5 minuten in de olijfolie. Leg dit op de bodem van de bakvorm. Leg er zoveel verse spinazie op tot het tot de rand van het deeg gevuld is, druk goed aan.
Klop met een garde een mengsel van de melk, eieren en crème fraîche en voeg versgemalen peper en zout toe. Schenk dit over de spinazie.
Leg de gehalveerde tomaatjes op de spinazie en daarna de plakken geitenkaas.
 
Bak 30-35 minuten in een oven op 200 graden.
Laat daarna nog 10 minuten afkoelen voordat je er stukken van snijdt. 

Door de quiche op deze manier te bakken ontstaan er mooie lagen spinazie en de geitenkaas wordt een beetje knapperig bovenop. Heerlijk, zo'n quiche! En weer een lading spinazie uit de moestuin verwerkt.
 


 



Het recept komt van weekend bakery, ik heb het iets aangepast.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

NRelate Widget