zaterdag 9 februari 2013

Appelbollen

Uit het boek 'Appeltaart' van Janneke Phillipi heb ik al verschillende appeltaarten gemaakt.

In de vriezer lagen nog 3 plakjes bladerdeeg en ik had nog een zak met kleine Elstar appeltjes.

De appels zijn geschild en het klokhuis heb ik eruit gehaald.

De vulling is met
2 el abrikozenjam
kaneel
1 el rozijnen
1 el gedroogde cranberry's
1 el citroensap.

De appels moeten niet te groot zijn om ze met een plakje bladerdeeg te kunnen omwikkelen.
Daarna insmeren met melk en door de suiker rollen.

20-25 min in de oven op 200 graden

Heerlijk bij de koffie! Zo makkelijk en je hebt vaak wel bladerdeeg en appels in huis. Als er eens onverwacht visite komt heb je het zo gemaakt.
Een beetje vanillesaus erbij zou ook wel lekker zijn...







Appelbol met cranberry's en rozijnen


2 opmerkingen:

  1. Iets met appel erin is altijd lekker.
    Jammer dat je der maar drie hebt....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor mezelf 1.
      Je kunt wel raden wie de andere twee heeft gehad....
      Ik lette even niet op en die derde was ook al verdwenen.

      Als je maar 3 maakt dan is het voordeel dat je daarna weer wat anders kunt bakken!


      Verwijderen

NRelate Widget