Bladerdeeg met snijbiet |
De eerste
snijbiet uit de tuin is een feit. Normaal is dat al veel eerder maar doordat
het aldoor veel te koud is gebleven loopt alles een paar weken op achter.
Je kunt het
ook in de kas zaaien maar dat doen wij eigenlijk nooit, voor je het dan kunt
snijden heb je de ruimte al weer nodig voor de tomaten.
We hadden
er wel vliesdoek over gedaan voor bescherming, dat scheelt enorm, anders hadden
we nog niet kunnen snijden.
Het was nog
niet veel maar genoeg om er twee stuks van te maken.
Je kunt met
de vulling natuurlijk ook spinazie nemen en variëren met dat wat je lekker vindt
en in huis hebt.
Ik heb het
eigenlijk een beetje uit de losse pols gedaan, niet echt volgens een recept.
Ik heb gebruikt:
Vier
plakjes bladerdeeg
Een flinke
vergiet vol met snijbiet (gewassen)
Een teentje
knoflook, fijngesneden
Halve Spaanse
peper, fijngesneden
Geitenkaas
of feta
Peper en
zout
Bereiding:
Ontdooi de
bladerdeegplakjes en verwarm de oven voor op 180° C.
Laat de
snijbiet op hoog vuur slinken en doe er de knoflook en Spaanse peper bij, laat
nog een paar minuten meebakken, breng op smaak met peper en zout.
Doe het
mengsel op een snijplank en snij/hak het wat fijner.
Verdeel het
over de twee bladerdeegplakjes en verbrokkel er
de geitenkaas of feta over, zoveel als je lekker vind.
Je kunt ze
nu nog met losgeklopt ei insmeren en er ook nog wat sesamzaadjes over strooien.
Leg ze op
een bakplaat en plaats in het midden van de oven voor ongeveer 20 minuten.
Ze zijn
klaar als ze mooi goudbruin zijn.
Een
heerlijk vegetarisch hapje!
Lekker hè, snijbiet uit eigen tuin. Wij hebben ook al gehad. Ik heb de gewone groene en de brightlights weer dit jaar.
BeantwoordenVerwijderenMaar wat lees ik nou.... geen recept gebruikt??
Haha dat dacht ik wel, dat valt op, geen recept. Komt ook niet zo vaak voor maar ik had zoveel inspiratie opgedaan zaterdag ik was niet te houden.....
VerwijderenWij hebben alleen de groene (verschil moet er wezen), als je jong snijd ook lekker in een groene smoothie :-)