Een
heerlijk toetje wat niet moeilijk te maken is.
Semifreddo
betekend ‘Half bevroren’ , het heeft de structuur van een mousse maar dan super koud.
Ik kwam het
recept tegen in een blaadje van Deen supermarkten, het sprak me direct aan en
heb het ook gelijk maar de zelfde dag gemaakt, anders
beland het blaadje met recept op de stapel en weet ik nooit meer waar ik het
gelezen heb.
Er werd mij
ook heel duidelijk verzocht dat ik het recept goed moest bewaren….
Nu staat
het op de blog dus voor altijd terug te vinden ;-)
Ingrediënten:
150 g pure
chocolade, in kleine stukjes gehakt
2 eetl.
melk of room
150 ml slagroom
1 eetl.
suiker
4 eieren,
gescheiden in eidooiers en eiwitten
3 eetl.
amaretto
1 eetl. cacaopoeder
4 plastic bekers
Bereiden:
Laat de
chocolade in de melk au bain-marie al roerend smelten tot een glad geheel. Klop
intussen de slagroom stijf met de suiker en zet in de koelkast. Neem de
gesmolten chocolade van de warmtebron en klop er één voor één de eidooiers en
de amaretto door met een garde.
Klop de
eiwitten met een snufje zout stijf in een brandschone kom. Spatel eerst de
slagroom en daarna voorzichtig de eiwitten door de chocolade.
Mmmm, dat lust ik ook wel!
BeantwoordenVerwijderenHad je niet even kunnen bellen? Je had er immers 4 gemaakt....