Rucolapesto |
We hebben
rucola in de kas, twee soorten wilde en gewone. De wilde heeft kleinere
blaadjes en bloeit geel, de gewone heeft groter en grover blad en bloeit wit.
Ik heb ook
het idee dat de gewone sneller doorschiet.
In de kas
wordt het nu te warm voor rucola, ik heb het ook al buiten gezaaid en dat komt
mooi op. Ik denk dat het mekaar mooi
opvolgt.
Gister een
hele bos uit de kas gesneden, het was al tegen bloeien aan dus het werd tijd om
te gebruiken.
Wat doe je
met een hele bos rucola, je kunt het als sla eten maar ook pesto van maken. Ik
weet niet of pesto alleen pesto mag heten als het met basilicum is gemaakt, dit
is hetzelfde maar dan met rucola.
Je kunt het
ook van waterkers of zelfs zevenblad maken. Ik heb het nog nooit uitgeprobeerd
omdat we geen waterkers en geen zevenblad hebben….
Ook kun je
in plaats van pijnboompitten variëren met amandelen of walnoten, ook heerlijk.
Gewassen en gedroogde rucola |
Gister heb
ik de pesto door de pastasalade gedaan, een super simpele salade van uiteraard
pasta, pesto, tomaat en zwarte olijven.
De pasta
had ik van Korenmolen het Rode Hert, Molenpasta van Henk, heerlijke fusilli
gemaakt van durumtarwe, tarwemeel, spinaziepoeder, tomatenpoeder en water.
Als we weer
bij het Rode Hert komen neem ik zeker weer een zak mee.
Ingrediënten:
125 g
rucola (ongeveer)
3 tenen
knoflook, fijngesneden
50 g
pijnboompitten, geroosterd
75 g
parmezaan, geraspt
Goede
olijfolie
Zout naar
smaak
Citroensap
naar smaak
Bereiding:
Doe de
rucola, knoflook en pijnboompitten in de magimix of blender en maal het fijn.
Voeg zoveel
olijfolie toe tot je een smeuige pasta hebt, doe er de parmezaan bij en meng
nog kort.
Proef en
voeg zout en citroensap naar smaak toe.
Je kunt het
ook in een vijzel maken of in een hoge beker en dan met de staafmixer.
Ik heb
ongeveer de helft van de pesto gebruikt voor de pastasalade (250 gram), wat
over is vries ik in voor een volgende keer.
Pastasalade |
Ik heb nog wel een stekje zevenblad voor je. Dan kun je volgend jaar kilo's zevenbladpesto maken
BeantwoordenVerwijderenKlinkt goed die pasta. Wil je ook een zak voor mij meenemen als je daar weer komt?