dinsdag 21 mei 2013

Aardbeientiramisu




 

 
De aardbeien in de kas gaan als een speer. Er zijn veel bloemetjes en er hangen al veel kleine groene aardbeitjes aan. Nog even geduld en dan kunnen we een heleboel aardbeientaarten gaan maken en beschuitjes beleggen.
 
Dit recept zag ik laatst bij de Glazen Vork en op die blog zijn de foto's altijd fantastisch, waardoor je meteen zin krijgt om het na te maken. Ik heb het niet met aardbeiensaus gemaakt, maar met aardbeienlikeur.
Deze hoeveelheid is genoeg als dessert voor 6-8 personen. Ik heb een dubbele hoeveelheid gemaakt in een schaal van 22x22 cm.
 
Ingrediënten
1 pak lange vingers
250 ml slagroom
250 gram mascarpone
30 gram basterdsuiker
1 bak aardbeien
sap van 1 sinaasappel
scheut aardbeienlikeur (van Bols)
 
Bereiding
Klop de slagroom, suiker en mascarpone luchtig met een garde (of KitchenAid).
Pers de sinaasappel uit en meng het sap met een scheut aardbeienlikeur (naar smaak).
Leg de langevingers kort in het sap, zodat ze vochtig worden, maar niet te klef.
 
Leg op de bodem van de schaal een laag langevingers, schenk de helft van het marcarponemengsel erop en bedek met plakjes aardbeien.
Leg daarop weer een laag langevingers en de rest van de mascarpone.
Bedek met folie en laat een paar uren in de koelkast opstijven (of een nacht).
Bedek vlak voor het serveren opnieuw met aardbeienplakjes. Je kunt er eventueel nog wat witte chocolade over raspen of er wat extra aardbeiensaus bij serveren.
Een heerlijk dessert! Makkelijk als je veel eters krijgt, omdat je het de dag van te voren al kunt maken.
 
 

 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

NRelate Widget