woensdag 22 mei 2013

Tomatensalade

 
Prachtige coeur de boeuf tomaten uit Frankrijk. Een simpele salade, maar de dressing met sherryazijn en peterselie is er heerlijk bij.
De tomatenplantjes in de kas gaan goed, ik heb ze vandaag in de grond gezet, naast lange geribbelde kunststofstokken, zodat ik ze makkelijk aan kan binden.
Dit jaar hebben we weer verschillende rassen, ik ben erg benieuwd!

Ingrediënten
1 of 2 grote tomaten, in plakken gesneden
Basilicumblaadjes
4 eetl olijfolie
1 eetl sherryazijn
1/2 sjalotje, fijngesneden
1/2 teentje knoflook, fijngesneden
1 eetl peterselie, fijngesneden

Bereiding
Snijd de tomaten in plakken. Maak de dressing met de overige ingrediënten. Lepel de dressing over de tomaten en bestrooi met extra basilicum en fijngesneden sjalot.








1 opmerking:

  1. Heerlijk, wat een prachtige tomaten, bijna net zo mooi (en lekker) als uit eigen kas.....

    BeantwoordenVerwijderen

NRelate Widget