Er wordt bij ons veel knoflook gegeten, heerlijk!
Vorig jaar
hadden we ze ook in de moestuin en hadden we megagrote bollen, al gelooft niet iedereen dat die bollen echt uit onze tuin kwamen...
De soep
krijgt door het ganzenvet een typische smaak, die goed bij de knoflook past.
Ingrediënten
1 el
ganzenvet (of olie of boter)1 bol knoflook, teentjes losgehaald en gepeld
1 grote kruimige aardappel, in blokjes
1,5 L groentebouillon
Scheut slagroom
Bieslook, in ringetjes gesneden
Peper en zout
Bereiding
Verwarm de
ganzenvet in een pan en bak de teentjes knoflook een paar minuten, zonder dat
ze kleuren. Voeg de aardappelblokjes toe, bak nog een paar minuten en voeg de
bouillon toe. Laat ongeveer 15 minuten zacht koken tot de aardappel gaar is.
Pureer met een staafmixer of in de blender, voeg zoveel room toe als je lekker
vindt, breng op smaak met peper en zout en bestrooi met bieslookringetjes. Lekker met geroosterd brood als voorgerecht.
De
aardappel en de room zorgt ervoor dat de soep wat dikker wordt. Als je ‘m graag
meer gebonden wilt hebben kun je dat natuurlijk met maizena of aardappelzetmeel
doen.
Haha, nou probeer je me zo te overtuigen dat ze écht uit jullie tuin kwamen, zo mooi, zo groot het kan bijna niet waar zijn....
BeantwoordenVerwijderenLekker soepie mmmm