Meiraapjes
worden ook wel meiknol of knolraap genoemd. Ik ken ze vooral uit de Franse
kookboeken, in het gerecht ‘pot-au-feu’ bijvoorbeeld, vandaar dat ik voor een
Frans recept heb gekozen. Als je in
Frankrijk op een boerenmarkt bent zie je overal liggen, deze mooi gekleurde
groente. Je moet er wel van houden, ze zijn iets bitter van smaak.
Ingrediënten, voor 2 personen
8 Meiraapjes1 teentje knoflook, fijngehakt
1 eetl boter
1 eetl olijfolie
2 takjes tijm
1 laurierblad
Zout en peper
100 ml witte wijn
½ eetl Dijon mosterd
1 eetl crème fraîche
1 eetl peterselie, fijngesneden
2 eetl bieslook, fijngesneden
Bereiding
Boen de meiraapjes goed schoon en verwijder de steelaanzet en het kontje.
Snijd ze in kwarten of door de helft.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten