Salade van koolrabi en witte kool |
Ik had een
koolrabi gekocht maar wat kun je er eigenlijk mee….
Het was een
prachtige dag dus wilde ik wel iets van een salade maken.
We hebben op
de pc een programma ‘receptzoeker’ daar staan nog lang niet alle maar al wel
heel wat kookboeken in met de recepten die ons erg aanspreken.
Het is een
heel werk om het in te voeren maar ik kijk er heel vaak in en kom dan recepten
tegen die ik anders nooit had teruggevonden.
Je kunt op
allerlei manieren zoeken, nu had ik koolrabi ingetikt bij ingrediënten en
salade aangevinkt toen rolden er vijf recepten uit.
Wilde
Venkel en Rabarber, Vier seizoenen lekker koken, Plenty en Veg.
Het recept
uit Vier seizoenen en Veg had ik al een keer gemaakt nu Plenty maar een keer.
Of
eigenlijk een beetje van Plenty en een beetje van mezelf, we hadden geen
morellen en alfalfa in huis en ik heb er kappertjes aan toegevoegd.
Het was een
heerlijke frisse salade, lekker met aardappeltjes uit de oven en een visburger.
We hebben voor het eerst weer buiten gegeten, laat de zomer maar komen.
Ingredienten:
1 koolrabi
¼ witte
kool
3 el dille,
ik heb gedroogde dille gebruikt
2 el
citroensap
2 el
olijfolie
1 teen
knoflook, fijngehakt
zout en
witte peper
Bereidingswijze:
Snijd de
koolrabi in dunne plakken van 5mm en schil deze. Snijd de plakken in reepjes van
5mm breed en 5cm lang.
Snijd de
witte kool in repen van 5mm.
Doe alle
ingrediënten behalve de kappertjes zout en peper in een grote mengkom en kneed
alles met de hand een minuut zodat alle smaken zich kunnen mengen .
Doe de
kappertjes erbij en zout en peper naar smaak.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten