We hebben een heleboel spinazie in de moestuin. Op de markt had ik gistermiddag twee zalmfilets gekocht, dat is altijd een goede combi. We vonden het een heerlijk gerecht, lekker met aardappelpuree.
Ingrediënten
2 zalmfilets
1 kleine ui, gesnipperd
een vergiet vol spinazie, gewassen, niet drooggemaakt
1 eetl olijfolie
2 sneetjes oud brood
1 teentje knoflook, geperst
3 takjes peterselie, fijngesneden
2 eetl boter
50 gram parmezaanse kaas, geraspt (of Goudse kaas)
200 gram kerstomaten, gehalveerd, of in kwarten
75ml slagroom
peper, zout en nootmuskaat
Bereiding
Verhit de olie en fruit de ui hierin. Voeg de spinazie toe en laat in ongeveer 10 minuten smoren, totdat het aanhangende water van de spinazie verdampt is. Breng op smaak peper, zout en nootmuskaat.
Voor de broodkorst gebruik je oud brood. Ik heb nu 2 sneetjes zelfgebakken brood uit de vriezer in de warme oven laten ontdooien en knapperig laten worden.
Maal grof in de keukenmachine (of snijd fijn) en bak de broodkruimels in de boter tot ze goudbruin en knapperig zijn. Voeg de knoflook en peterselie toe en bak kort mee, laat iets afkoelen en meng vervolgens de kaas erdoor.
Dit broodmengsel is heerlijk, knapperig en hartig. Het lijkt me ook lekker op kipfilet of over geroosterde gehalveerde tomaten.
Leg de spinazie in een ovenschaal, verdeel de tomaatjes erover. Schenk de room over de spinazie.
Leg de zalmfilets op de spinazie, bestrooi met peper en zout. Verdeel het broodmengsel over zalmfilets, druk iets aan en bak daarna 20 minuten in een oven op 180 graden.
Gebakken broodkruim met peterselie en knoflook |
Het recept komt uit Foodies
Geen opmerkingen:
Een reactie posten