Een curry van aubergine, op de
garnalenpasta na een vegetarisch gerecht.
Weer een recept uit Rick Stein ontdekt
de Oriënt, het is gewoon een geweldig boek als je van dit soort eten houd.
Ik had de aubergines bij de Toko
gekocht, ze zagen er zo mooi uit ik kon ze niet laten liggen.
We hebben
ze zelf ook in de kas maar dat duurt nog wel even voordat daar wat aan komt,
dat kan ik niet afwachten.
We hebben
de aubergineplanten altijd in grote potten staan, het worden niet zulke hele
grote planten als bijvoorbeeld tomaten. Het is heel leuk om te zien hoe het
bloemetje veranderd in een aubergine(tje). Het vruchtje heeft direct al de
mooie kleur, bij tomaten en paprika’s zijn de vruchten eerst groen en
verkleuren later naar rood of welke kleur dan ook.
Het is een makkelijk gerecht om te
maken, het heeft ook niet veel tijd nodig omdat er geen vlees in zit wat moet
garen.
We vonden
het een heerlijk gerecht wat ik zeker ga onthouden als we van de zomer niet
weten wat we met al die aubergines aan moeten ;-)
![]() |
Ingrediënten auberginecurry |
Ingrediënten:
2 middelgrote aubergines (ik had 3 redelijk kleine)
7 el plantaardige olie
200 g sjalotjes, in dunne ringen
25 g knoflook, in dunne plakjes
25 g gemberwortel, geschild en fijngehakt
2 middelhete rode chilipepers, eventueel
ontdaan van zaad,
in dunne plakjes gesneden
½ garnalenpasta
200 g gehakte tomaten, vers of uit
blik
4 kaffirlimoenblaadjes
1 el ketjap manis
1 el donkere sojasaus
1 tl palmsuiker
het sap van ½ limoen
Bereidingswijze:
Snijd de aubergines in de lengte
doormidden en dan overdwars in plakken van 1 cm dik. Hussel er 1 theelepel zout door en zet 30
minuten weg in een vergiet.
Verhit 5 eetlepels olie in een wok of grote hoge
koekenpan. Doe de aubergine erin en roerbak in 6 minuten licht goudbruin. Haal de
stukken uit de pan met een schuimspaan en zet apart.
Doe de rest van de olie in de pan,
voeg de sjalot en knoflook toe en fruit ze goudbruin. Doe dan de chilipeper,
garnalenpasta en tomaat erbij en bak nog een paar tellen tot de tomaat zacht is
geworden. Doe de aubergine terug in de pan samen met de limoenblaadjes en 6 eetlepels
water. Laat 2 minuten pruttelen tot de aubergine zacht is en de saus wat is
ingekookt.
Roer de
ketjap manis, de donkere sojasaus, limoensap en een ½ theelepel zout (of naar smaak) erdoor en serveer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten