Ik wilde iets
gaan maken met de gedroogde cantharellen die ik meegenomen heb uit Frankrijk. Gedroogde
paddenstoelen gebruik ik meestal in risotto of pasta, zo ook deze keer. Bij
thuiskomst bleek de spinazie in de kas en de tuin enorm gegroeid (net als de
rest van de tuin, alles is groen!), dus ik heb risotto gemaakt met cantharellen
en spinazie.
Er is niets
leuker dan na het werk de tuin in te gaan om verse groente en kruiden te halen
en daar vervolgens mee te koken. Verser kan niet.
Ingrediënten
2 sjalotjes,
fijngesneden
200 gram
risottorijst
1 teentje
knoflook, fijngesneden
500ml
groentebouillon
10 gram
gedroogde cantharellen (of andere paddenstoelen)
een vergiet
vol spinazie
Parmezaanse
kaas, grof geraspt en in krullen
1 eetl
roomboter
peper en
zout
olijfolie
Bereiding
Laat de
gedroogde cantharellen in heet water minimaal 30 minuten weken.
Verhit 2
eetlepels olijfolie en bak de fijngesneden sjalotjes 1 minuut, voeg de rijst
toe en roer 1-2 minuten tot de rijst glanst van de olie.Voeg de
bouillon in twee keer toe en laat op laag vuur bijna gaar koken in ongeveer 15
minuten.Voeg de
cantharellen en de spinazie toe en roer goed tot alle spinazie geslonken is.
Voeg wat
geraspte Parmezaanse kaas en nog een klont roomboter toe om het smeuïger te maken.
De risotto moet nét gaar zijn en goed smeuïg, niet te droog. Breng daarna op
smaak met peper en zout en bestrooi met de krullen Parmezaanse kaas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten