Onderstebovencake met rabarber |
We hebben
maar twee struiken maar nu ze het goed doen is dat genoeg. Vorig jaar heb ik nog
rabarber gekocht, onderweg bij een stalletje. Dat vind ik het leukst, bij
mensen die hun waar te koop aanbieden op een tafeltje met een potje ernaast
waar je het geld in doet.
Wij hebben
het ook een aantal jaren gedaan, ‘vaste planten te koop’ allemaal kratjes op
het oprijpad met plantjes, naamkaartjes erbij en een klein geldkistje aan de
muur geschroefd.
Dat moest
wel anders werd het meegenomen, ook werden er wel plantjes meegenomen zonder te
betalen, maar het merendeel van de kopers was eerlijk.
Nu hebben
we dat niet meer, er komt toch wel heel wat werk achter weg, al ging het
vanmorgen nog wel door me heen om tomatenplanten aan de weg te zetten. Ik heb
de laatste in het kasje geplant maar heb er nog over….. misschien dat we er
nog iemand blij mee kunnen maken, het is zonde om ze weg te doen.
De rabarber
dus, deze keer een recept uit ‘Vers uit de tuin’ van Sarah Raven, Judith heeft
er ook een recept voor rabarbertaart uit gemaakt en geblogd, dit is weer een
ander recept.
Het is een
geweldig mooi boek met prachtige foto’s helemaal voor mensen met een
moestuin(tje).
De rabarbertaart
is heerlijk, lekker fris zoals rabarber hoort te zijn en niet moeilijk om te
maken.
Ik maak
deze taart in een siliconenvorm, dan lekt er geen suiker en vocht uit, je kunt
hem als hij is afgekoeld gemakkelijk omdraaien en de vorm eraf halen.
Het recept
is voor in een koekenpan met een ovenbestendig handvat.
500 g
rabarber
60 g bruine
basterdsuiker
60 g boter
geraspte
schil van 1 sinaasappel
125 g boter
175 g
suiker
3 eieren
175 g bloem
1 tl
bakpoeder
½ tl zout
1 el melk
amandelschaafsel,
geroosterd
poedersuiker,
om te bestrooien
Werkwijze:
Verwarm de
oven voor tot 180°C.
Snijd de
rabarber in schuine stukjes van ca 5 cm. Smelt de boter met de bruine suiker in
een koekenpan ø26cm, voeg de geraspte sinaasappelschil
toe en neem van het vuur.
Ik giet dit
in een siliconenvorm en verdeel daar de stukjes rabarber over, je kunt ook de
koekenpan als vorm gebruiken.
Roer de
boter met de suiker romig, klop er één voor één de eieren door.
Zeef de bloem met het bakpoeder en zout en vouw dit door het eiermengsel. Meng de melk erdoor.
Zeef de bloem met het bakpoeder en zout en vouw dit door het eiermengsel. Meng de melk erdoor.
Verdeel het
beslag over de rabarber.
Bak de cake
circa 30 minuten tot hij stevig aanvoelt.
Laat hem 20
minuten afkoelen en stort hem op een platte schaal, bestrooi met de amandelschaafsel en poedersuiker.
Je kunt hem
warm serveren met gezoete crème fraîche, wij hebben hem op kamertemperatuur
gegeten, dat is ook heerlijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten