Dat zo simpel zo lekker kan zijn.
Als we gebakken aardappelen eten is het altijd uit de oven,
vroeger bakte ik ze in de koekenpan maar dat doe ik eigenlijk nooit meer.
Dit is zo gemakkelijk en lekker, je kunt er bij weglopen,
het brand niet aan dus het heeft alleen maar voordelen.
Aardappeltjes uit de oven |
Het recept is als volgt:
Verwarm de oven voor op 180 graden, schil en was de
aardappelen en snijd deze in partjes.
Als je mooie nieuwe aardappelen hebt hoef je ze niet te
schillen, alleen even onder de kraan schoon borstelen.
Doe de aardappel partjes of plakjes in een braadslee, giet
er wat olijfolie of zonnebloem olie over, hussel ze door elkaar zodat alle
partjes bedekt zijn met een filmpje olie.
Bestrooi ze met wat grof zeezout en zet ze in de oven.
Bestrooi ze met wat grof zeezout en zet ze in de oven.
Rauwe aardappelpartjes |
Je kunt ze ook bakken in ghee (geklaarde boter) of in ganzenvet,
als ik dit gebruik dan doe ik dit in de braadslee en laat dit goed heet worden
in de oven.
Dan de aardappeltjes erin, even (voorzichtig) omschudden en
weer in de oven zetten.
Na ongeveer 40 minuten zijn de aardappeltjes klaar, tussendoor mogen ze nog een keertje omgeschud worden zodat alle kanten lekker bruin
worden.
Als variatie kun je ook nog kruiden als rozemarijn, tijm of
bijvoorbeeld een kruidenmix zoals cajun toevoegen, dit geeft weer een heel
andere smaak.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten