Citroen - yoghurttaart |
Wie jarig is trakteert!
Dus moet er wat gebakken worden, dit taartje is wel wat werk maar het is lekker fris met een lichte kokossmaak.
De bodem is van kokosbiscuit dus deze hoeft niet gebakken te
worden.
Maak het taartje een dag of de avond van tevoren dan kan
deze mooi opstijven in de koelkast.
Ik heb Turkse yoghurt gebruikt, dit is van zichzelf al
lekker dik en romig.
In het recept wordt het taartje nog versiert met stukjes biscuit en een krul citroenschil.
Het recept komt uit een Appetito.
Ingrediënten voor 16 punten:
100 g boter225 g kokosbiscuit
Olie voor de taartvorm
(bijv. zonnebloemolie)
8 blaadjes gelatine
3 eieren
125 g suiker
500 g volle yoghurt
1 onbespoten citroen
400 ml slagroom
½ - 1 el kokosraspsel
1 diepvrieszak
Werkwijze:
Smelt de boter op een laag vuur en laat hem vervolgens wat
afkoelen. Doe de biscuits in de diepvrieszak en sluit de zak goed af. Verkruimel de biscuits door met een deegroller over de zak te rollen. Je kan dit ook een
een magimix doen. Roer de gemalen biscuits goed door de boter. Vet een
springvorm in (ø26 cm) en smeer hem in met een laagje olie. Verdeel de biscuitmassa
over de bodem en druk de massa aan. Zet het geheel koud weg.
Week de gelatineblaadjes in koud water. Splits de eieren en
klop het eigeel samen met de
125 g suiker in ca. 5 minuten tot een crème. Was de citroen,
rasp de schil en pers het vruchtvlees uit. Roer de yoghurt, de helft van de citroenschil
en het citroensap door het eigeel. Druk de gelatine uit en laat hem op een
laag vuur smelten. Roer ca. 3 el van de yoghurtcrème door de gesmolten
gelatine. Voeg vervolgens de gelatine bij de rest van de yoghurtcrème en roer
het goed door elkaar. Zet de gelatinecrème koud weg en wacht ca. 10 minuten tot
hij begint te geleren.
Klop 200 ml slagroom stijf. Spatel de slagroom voorzichtig door
de yoghurtcrème.
Verdeel de room vervolgens over de afgekoelde bodem. Zet de
taart minstens 5 uur in de koelkast.
Rooster het kokosraspsel in een pan zonder vet en laat het
afkoelen. Maak de springvorm los en leg de taart op een schaal. Klop de overige
slagroom stijf en strijk hem over de taart. Strooi de kokos over de taart.
Je kunt de taart versieren met overgebleven citroenschil en wat biscuits.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten