Weer een recept uit Rick Stein ontdekt de Oriënt.
Deze keer geroerbakte noedels op z'n Indiaas, ik heb ipv bok choi, mini paksoi gebruikt en heb de kipfilet achterwege gelaten.
We vonden het lekker maar het had niet de oosterse smaak die we erg lekker vinden, dat had ik ook niet verwacht omdat die specifieke ingrediënten er niet in zitten.
Het was naar onze smaak ook te zoet en hebben er op het bord nog extra hot chilisaus over gedaan.
Ingrediënten:
150-200 g aardappelen
(geschild)
250 g stevige tofoe
4 el plantaardige olie
400 g verse middeldikke
eiernoedels (hokkien-mie)
of 200 g gedroogde
3 el tomatenketchup
2 el zoete chilisaus
2 el donkere sojasaus
150 g sjalotjes, in dunne
plakjes
10 g knoflook, in dunne
plakjes
1 el sambal oelek
175 g kipfilet in reepjes
van 1 cm breed
100 g grote rauwe
garnalen, gepeld
100 g bok choi, dwars in
repen van 2,5 cm breed gesneden
1 tl suiker
2 eieren, losgeklopt
4 lente-uitjes, in ringen
100 g verse taugé
50 g krokant gebakken
sjalotjes
1 middelhete chilipeper,
eventueel ontdaan van zaad en dun gesneden
2 limoenen, gehalveerd
Bereidingswijze:
Snijd de aardappelen en
tofoe in blokjes van 1,5 cm. Doe de aardappelen in een pannetje kokend water
met zout en kook in een paar minuten net gaar. Giet af en zet apart.
Verhit 2 eetlepels olie
in een wok of hoge koekenpan en bak daarin de tofoe krokant en goudbruin. Laat
uitlekken op keukenpapier.
Leg verse noedels gewoon
in een kom, giet er kokend water op, giet af, spoel en zet apart. Doe gedroogde
noedels in een pan kokend water zonder zout en kook ze 2 minuten. Giet af en zet
apart.
Meng de ketchup met de
zoete chilisaus en de sojasaus. Zet apart.
Verhit de resterende 2
eetlepels olie in een wok of koekenpan, doe de sjalotjes en knoflook erin en
bak goudbruin. Voegde sambal oelek, kip en garnalen toe en bak in circa 2
minuten net gaar. Voegde bok choi toe en bak nog een paar tellen tot het blad
slap wordt. Doe dan de noedels, de aardappel, de gebakken tofoe, het
ketchupmengsel, de suiker en wat zout naar smaak erbij. Schep op hoog vuur om
tot alles is doorgewarmd.
Kantel de wok of pan, duw
de noedels naar de zijkant, giet het ei op de bodem en bedek het dan met de
noedels. Laat in ongeveer 30 seconden stollen. Voegde lente-uitjes en taugé toe
en hussel goed door elkaar.
Verdeel over
voorverwarmde borden, bestrooi met gebakken sjalotjes en plakjes chilipeper en
besprenkel met wat limoensap. Serveer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten