zaterdag 23 februari 2013

Pappardelle met paddenstoelen, biefstuk en gorgonzolasaus

Pappardelle met paddenstoelen, biefstuk en gorgonzolasaus
 
Een snelle maaltijd vandaag. Pasta of risotto al fungi vind ik heerlijk. Deze keer heb ik er biefstuk bij gebakken en ik had nog gorgonzola liggen.

Ingrediënten
2 st biefstuk
Verse pappardelle
Gemengde paddenstoelen, gesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
Rucola
100g gorgonzola
200g room
Olijfolie, boter, peper, zout

Bereiding
Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Bak het vlees in olie en boter rondom bruin. Laat daarna rusten in aluminiumfolie: net zo lang als ze in de pan hebben gelegen.

Bak in de boter van de biefstuk de paddenstoelen tot ze bruin zijn. Voeg op het laatste moment de knoflook toe.

Voor de gorgonzolasaus laat je de in blokjes gesneden gorgonzola in de room op laag vuur smelten. Laat een paar minuten inkoken tot het wat dikker is.

Kook ondertussen de pappardelle in gezouten water. Giet af en meng met de paddenstoelen en gorgonzolasaus. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Bestrooi met rucola en leg de in plakjes gesneden biefstuk op de pasta.

Buon appetito





Gorgonzolasaus





1 opmerking:

  1. Lekker, helemaal onze smaak. Wat eten jullie toch heerlijk. Fijn weekend!

    BeantwoordenVerwijderen

NRelate Widget