Op de BBC 2 is elke week het programma ‘The Great Comic
Relief Bake Off’ met Mary Berry en Paul Hollywood.
Afgelopen week moest er een Bakewell tart gebakken worden
door de zeer onervaren deelnemers.
Het ging ze redelijk goed af, zodoende dacht ik dat dat voor mij
ook wel te doen zou zijn.
Het recept sprak me wel aan omdat er een vulling met amandelmeel
werd gebruikt (frangipane).
We vonden het een heerlijk taartje, beetje spijsachtig met
wat fris van de frambozenjam, perfect voor deze tijd van het jaar.
Zeker voor herhaling vatbaar.
Voor het deeg:
175 g bloem
75 g koude boter
2-3 el water
Voor de vulling:
1 el frambozenjam
125 g boter
125 g suiker
125 g gemalen amandelen
1 ei losgeklopt
½ tl amandel extract
50 g amandelschaafsel
Bereidingswijze:
Maak eerst het deeg, doe de bloem en de boter in een kom en
maak hier met je vingertoppen een fijne mix van net als broodkruim, voeg het
water toe en kneed het tot een mooi zacht deeg.
Je kunt dit ook in een foodprocessor doen, eerst de bloem en
de boter en dan lepel voor lepel het water erbij, tot het een mooie deegbal is.
Rol het deeg uit op een licht bebloemd werkblad en bekleed
hiermee een vorm van ø 20cm.
Zet het geheel ongeveer 30 minuten in de koelkast
Verwarm de oven voor op 200 graden
Bekleed de vorm met het deeg met bakpapier en vul deze met
een blindbakvulling.
Bak de bodem ongeveer 15 minuten, verwijder dan het bakpapier
en de blindbakvulling en zet nog 5 minuten in de oven zodat de bodem mooi
droog wordt.
Verdeel de frambozenjam over de bodem.
Smelt de boter en roer er van het vuur de suiker door, daarna
de gemalen amandel, het amandel extract
en het losgeklopte ei.
Verdeel de geschaafde amandelen erover en zet ongeveer 35
minuten in de oven.
Als het amandelschaafsel te bruin wordt bedek deze dan met
aluminiumfolie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten