Weer een recept uit Veg, ik vind het
een geweldig boek heb er dan ook al diverse recepten uit gemaakt.
Het is een
vegetarisch kookboek en dat spreekt ons wel aan.
We eten wel vlees maar niet
zo vaak, meestal 1 à 2 keer in de week, flexitariërs dus.
Gister dus
de Bubble and squeak met kerrie en erop een gepocheerd eitje.
Van oudsher een recept voor restverwerking maar ik heb er de aardappels voor gekookt en af laten koelen.
Het is dus eigenlijk niet meer dan opgebakken piepertjes.
Van oudsher een recept voor restverwerking maar ik heb er de aardappels voor gekookt en af laten koelen.
Het is dus eigenlijk niet meer dan opgebakken piepertjes.
Je kunt er ook een gebakken ei op doen maar we hadden nog kakelverse eieren over van de Paas en die zijn perfect om te pocheren.
Vaak wordt er
nog cornedbeef of spek aan toegevoegd maar wij gingen voor de vegetarische
variant.
De
hoeveelheden heb ik verdubbeld en dat ging allemaal op met twee personen, moet
ik wel zeggen dat er één hele grote eter bij was die gek op aardappels is.
Ik heb de
kool er niet door gedaan, wij hadden er doperwtjes bij uit de vriezer.
We zullen
dit zeker vaker eten, dan ga ik wat experimenteren met andere specerijen,
gerookt paprikapoeder, garam masala ……….
Bubble and squeak |
Voor 3 of
vier personen (wij hadden dus de dubbele hoeveelheid voor 2 personen)
Ingrediënten:
2-4 el olie,
zonnebloem of koolzaad
1 ui, in
vieren en in dunne plakjes
1 teen
knoflook, geperst
1 volle tl
kerriepoeder
Ongeveer 400
g koude gekookte aardappels
Ongeveer 200
g koude gare kool, cavolo nero (palmkool) of spruitjes, grof gesneden
Zeezout
Zwarte
peper, versgemalen
Bereidingswijze:
Verhit 2 el
olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur.
Voeg de uit
toe en bak 6-7 minuten tot ze zacht zijn en beginnen te kleuren.
Doe de
knoflook en kerriepoeder erbij en bak twee minuten mee.
Voeg de
aardappels toe en bak het geheel een paar minuten zodat de aardappels beginnen
te kleuren.
Er moet
misschien nog wat extra olie bij.
Doe als
laatste de kool of een andere groente erbij en bak nog een paar minuten.
Breng op
smaak met zout en peper en dien op met of zonder een gepocheerd of gebakken ei.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten