We hadden
een aantal ‘Landlevens’ te lezen van onze buurvrouw, een heel leuk blad over
buitenwonen en buitenleven.
In één van
de bladen stond een recept voor kwarkbrood, het sprak me wel aan omdat er niet
zoveel boter in moet en bijna geen suiker.
Ik had alles
in huis behalve de kwark, wel stond er nog Griekse yoghurt in de koelkast, dus heb
ik dat er maar voor gebruikt.
Het werd een
lekker broodje, helemaal met een beetje boter en jam (dan is het net een gebakje) bij een kopje thee.
Ik vond dat
het wel wat weg had van scones, de clotted cream ontbrak er nog aan.
Op de dag
van het bakken was het broodje het lekkerst, de volgende dag was het een stuk
droger.
Ingrediënten:
100 g rozijnen
500 g bloem
1 zakje bakpoeder
2 eieren
125 g roomboter, op kamertemperatuur
250 g volle kwark, ik heb Griekse yoghurt gebruikt
1 zakje vanillesuiker
¼ tl zout
Bereidingswijze:
Doe de
rozijnen in een kommetje en giet er wat kokend water over, laat ze een kwartier
weken.
Doe alle
overige ingrediënten in een beslagkom en meng alles goed met de deeghaken van
de mixer.
Laat het
deeg een kwartier rusten.
Giet de rozijnen af en meng ze door het deeg, kneed
het geheel nog even goed door.
Verwarm de
oven voor op 150 graden.
Bekleed het
bakblik met bakpapier (ik had het bakblik goed ingevet en niet bekleed).
Vouw het
deeg enkele malen dubbel en leg het met de naad naar beneden in het bakblik.
Dek het af
met een theedoek en laat het nog een kwartier staan.
Bestijk de
bovenkant eventueel met een beetje melk.
Bak het
brood ongeveer een uur goudbruin en gaar.
Serveer met
boter en/of jam, het liefst natuurlijk zelfgemaakt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten