Citroen frambozen muffin |
Oh jee ik
ben een beetje stout geweest, ik heb een nieuw kookboek gekocht. Het is een
hele tijd goed gegaan maar ik kon me deze keer niet beheersen...
Het is al
een wat ouder boek dus ik dacht nu of nooit, stel je voor dat hij straks niet
meer te krijgen is…
Dan is er maar één oplossing, kopen!
Het is ‘Hoe
wordt ik een goddelijke huisvrouw’ van Nigella Lawson, het hele boek gaat over
bakken, zowel zoet als hartig.
En bakken
doe ik graag dus is het een mooie aanvulling op de boeken die we al hebben.
Ik wilde er
ook wat uit maken uiteraard, het ligt nogal voor de hand om dan iets te maken
waar chocolade in zit. Dat was ook eerst wel de bedoeling maar het weer werd zo
zomers het mocht ook wel wat frisser zijn en dan kom je al gauw bij citroen
uit.
Het zijn dus
de muffins met citroen en frambozen geworden, frambozen hebben we nog genoeg in
de vriezer en citroen hebben we ook altijd wel in huis.
Het zijn
heerlijke frisse muffins geworden, hoe kan het anders, citroen is zuur en
frambozen ook.
Ze zijn niet
moeilijk om te maken en je hebt weer wat lekkers bij de thee.
Ingrediënten:
60 g boter
(het recept zegt gezouten boter, ik heb dat niet gedaan)
200 g bloem
2 tl
bakpoeder
½ tl
dubbelkoolzure soda
150 g fijne suiker
¼ tl zout
het sap en
geraspte schil van 1 citroen
ongeveer 1,2
dl melk
1 groot ei
150 g
frambozen (ik had ze uit de vriezer en dat ging prima)
Een
muffinplaat voor 12 muffins
Eventueel papieren
vormpjes voor in de muffinvorm ( ik heb de muffinvorm goed ingevet dit ging
prima)
Bereidingswijze:
Verwarm de
oven voor op 200° C.
Smelt de
boter en laat afkoelen.
Roer in een
grote kom bloem, bakpoeder, dubbelkoolzure soda, suiker zout en citrusschil
door elkaar.
Giet in een
maatbeker het citroensap plus zoveel melk dat je 2 dl vocht hebt (het gaat
schiften maar dat geeft niet). Klop er het ei en de gesmolten boter door. Giet
dit bij de droge ingrediënten en roer kort.
Het beslag
moet net gemengd zijn.
Spatel de
frambozen erdoor en schep dit mengsel (klonterig) in de muffinbakjes. Ik doe
het altijd met een ijslepel.
Bak de
muffins ongeveer 25 minuten, als de bovenkant veerkrachtig voelen zijn ze gaar.
Laat ze 5
minuten iets afkoelen in de vorm en haal ze er dan uit, laat verder afkoelen op
een rooster.
Ja dat ziet er weer lekker uit, echt zo'n recept dat ik ook zou kiezen.
BeantwoordenVerwijderenEn stiekem een boek gekocht... eigenlijk heel raar dat deze nog niet in je boekenkast stond.
Als er iemand veel bakt dan ben jij het wel.
Ik denk dat ik 'm ook nog maar moet kopen. Want stel je voor dat ie niet mee te krijgen is!
Dat vond ik dus ook, raar dat ik die nog niet heb..
VerwijderenIk wás degene die bakt maar jij kan er tegenwoordig ook wat van, dus dat boek zal er we komen ;-)