Onze blog ‘Lekker op
het platteland’ is door Theo van Tijm en Suikerbiet genomineerd voor de
Liebster Award, we waren blij verrast dat hij dit heeft gedaan.
We zijn vanaf half
januari gestart met ons blog en hadden niet verwacht dat er al zoveel animo
voor zou zijn.
Het is de bedoeling dat wij ook één of meerder blogs nomineren maar de blogs die wij heel leuk vinden zijn al genomineerd, of ze hebben al teveel volgers.
Hieronder de vragen die Theo voor ons had.
Hoe zou
jullie koken veranderen als jullie noodgedwongen in de stad zouden moeten
leven?
Het spontane even
wat uit de tuin halen en daar wat mee maken zou niet meer voorkomen. Het is
heerlijk om na je werk een rondje door de tuin te doen; alles vers plukken en
direct koken.
Nu wordt er vaak
gekookt met wat er in het seizoen is en voor handen is, omdat het te
ver is om even voor een paar dingetjes naar de stad of het dorp te rijden.
In de stad kun je
tot 22.00 uur naar de supermarkt waar alles te krijgen is. Wij moeten wat meer
plannen. We koken alsnog uitgebreid en met bijzondere ingrediënten, maar kunnen
dit niet pas eind van de middag bedenken.
We hebben dus een
goede basisvoorraad waar altijd wel iets eetbaars uit te maken
valt. We vullen het aan met wat er in de tuin groeit.
En dan
eentje voor alle stadse mensen: wat maakt het koken/boodschappen doen op het
platteland zo bijzonder voor jullie?
Het is niet zozeer
het koken en boodschappen doen maar meer de manier van leven.
We proberen een
beetje zelfvoorzienend te zijn door onze eigen groente en diverse soorten fruit
te kweken. Soorten en rassen die je niet of moeilijk bij de groenteboer kunt
kopen. En vooral vers en onbespoten. Koken met wat er in het seizoen is en wat
je zelf hebt gekweekt. Een klein zaadje dat je eerst in de vensterbank in een
kweekbakje hebt gezaaid, daarna in een potje in de kas zet tot het in de grond
kan. Je geeft het elke dag water tot je het kunt oogsten. Die groente smaakt
altijd beter dan wanneer je het bij de super koopt.
Onze naam voor de
blog ‘Lekker op het platteland’ is ook ‘lekker’ in de breedste zin van het
woord, lekker wat eten en drinken aangaat maar ook het wonen/leven op zich.
En omdat we dit
allebei zo beleven vonden we het wel een toepasselijke naam.
Hebben
jullie een goed adres waar we iets bijzonders kunnen eten of kopen, op het
platteland?
Niet specifiek, we
zijn altijd opzoek naar lekkere adresjes, maar de ervaring is ook dat de
speciaalzaken in de stad hele mooie en lekkere producten verkopen.
We kopen wel bij
lokale adresjes, dat is dan meestal bij (biologische) boeren die de seizoens
producten verkopen zoals bv asperges, die hebben we zelf niet in de tuin. Of
lokale kaasboeren bijvoorbeeld.
En
tenslotte: waarom bloggen jullie?
We delen onze
passie voor koken, eten en tuinieren, dit werd (wordt) altijd per mail met
elkaar gedeeld.
Allebei hadden we
wel het idee om iets met een blog te doen, maar ook hadden we zoiets waar begin
ik aan, wordt het niet een blog aan mijn been.
Het leek ons wel
leuk om het samen te doen, omdat we elkaar dan kunnen afwisselen en
verschillende dingen kunnen laten zien.
Ook hoeven we dan
niet elke keer per mail foto’s mee te sturen, twee vliegen in een klap.
Het was in eerste
instantie voor ons zelf, de eerste berichten daar stonden ook geen recepten
bij. Maar als snel hadden we belangstelling van andere mensen, dus toen zijn we
de recepten er ook bij gaan zetten.
We vinden het
onwijs leuk dat mensen onze blog bezoeken, dat stimuleert ons om er regelmatig
een nieuw stukje op te zetten.
Hoi Karin en Judith,
BeantwoordenVerwijderenWat leuk jullie reacties te lezen op mijn vragen. Het geeft toch net weer een ander beeld van jullie blog dan ik eerst had. Ga zo door dan kunnen we er allemaal van genieten!
Hoi Theo,
VerwijderenWat leuk dat de antwoorden je een ander beeld geven. We gaan lekker zo door en er zullen de komende tijd meer stukjes over onze belevenissen in de tuin komen, het seizoen komt eraan!
Het heeft ons blog heel wat meer pagevieuws opgeleverd sinds jou aktie, nogmaals bedankt, hartstikke leuk.