dinsdag 16 april 2013

Genomineerd voor de Liebster Award


Onze blog ‘Lekker op het platteland’ is door Theo van Tijm en Suikerbiet genomineerd voor de Liebster Award, we waren blij verrast dat hij dit heeft gedaan.

We zijn vanaf half januari gestart met ons blog en hadden niet verwacht dat er al zoveel animo voor zou zijn.
Het is de bedoeling dat wij ook één of meerder blogs nomineren maar de blogs die wij heel leuk vinden zijn al genomineerd, of ze hebben al teveel volgers.

Hieronder de vragen die Theo voor ons had.

Hoe zou jullie koken veranderen als jullie noodgedwongen in de stad zouden moeten leven?
Het spontane even wat uit de tuin halen en daar wat mee maken zou niet meer voorkomen. Het is heerlijk om na je werk een rondje door de tuin te doen; alles vers plukken en direct koken.
Nu wordt er vaak gekookt met wat er in het seizoen is en voor handen is, omdat het te ver is om even voor een paar dingetjes naar de stad of het dorp te rijden.
In de stad kun je tot 22.00 uur naar de supermarkt waar alles te krijgen is. Wij moeten wat meer plannen. We koken alsnog uitgebreid en met bijzondere ingrediënten, maar kunnen dit niet pas eind van de middag bedenken.
We hebben dus een goede basisvoorraad waar altijd wel iets eetbaars uit te maken valt. We vullen het aan met wat er in de tuin groeit. 

En dan eentje voor alle stadse mensen: wat maakt het koken/boodschappen doen op het platteland zo bijzonder voor jullie?
Het is niet zozeer het koken en boodschappen doen maar meer de manier van leven.
We proberen een beetje zelfvoorzienend te zijn door onze eigen groente en diverse soorten fruit te kweken. Soorten en rassen die je niet of moeilijk bij de groenteboer kunt kopen. En vooral vers en onbespoten. Koken met wat er in het seizoen is en wat je zelf hebt gekweekt. Een klein zaadje dat je eerst in de vensterbank in een kweekbakje hebt gezaaid, daarna in een potje in de kas zet tot het in de grond kan. Je geeft het elke dag water tot je het kunt oogsten. Die groente smaakt altijd beter dan wanneer je het bij de super koopt.
Onze naam voor de blog ‘Lekker op het platteland’ is ook ‘lekker’ in de breedste zin van het woord, lekker wat eten en drinken aangaat maar ook het wonen/leven op zich.
En omdat we dit allebei zo beleven vonden we het wel een toepasselijke naam.

Hebben jullie een goed adres waar we iets bijzonders kunnen eten of kopen, op het platteland?
Niet specifiek, we zijn altijd opzoek naar lekkere adresjes, maar de ervaring is ook dat de speciaalzaken in de stad hele mooie en lekkere producten verkopen.
We kopen wel bij lokale adresjes, dat is dan meestal bij (biologische) boeren die de seizoens producten verkopen zoals bv asperges, die hebben we zelf niet in de tuin. Of lokale kaasboeren bijvoorbeeld.

En tenslotte: waarom bloggen jullie?
We delen onze passie voor koken, eten en tuinieren, dit werd (wordt) altijd per mail met elkaar gedeeld.
Allebei hadden we wel het idee om iets met een blog te doen, maar ook hadden we zoiets waar begin ik aan, wordt het niet een blog aan mijn been.
Het leek ons wel leuk om het samen te doen, omdat we elkaar dan kunnen afwisselen en verschillende dingen kunnen laten zien.
Ook hoeven we dan niet elke keer per mail foto’s mee te sturen, twee vliegen in een klap.
Het was in eerste instantie voor ons zelf, de eerste berichten daar stonden ook geen recepten bij. Maar als snel hadden we belangstelling van andere mensen, dus toen zijn we de recepten er ook bij gaan zetten.
We vinden het onwijs leuk dat mensen onze blog bezoeken, dat stimuleert ons om er regelmatig een nieuw stukje op te zetten.


2 opmerkingen:

 1. Hoi Karin en Judith,
  Wat leuk jullie reacties te lezen op mijn vragen. Het geeft toch net weer een ander beeld van jullie blog dan ik eerst had. Ga zo door dan kunnen we er allemaal van genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Theo,
   Wat leuk dat de antwoorden je een ander beeld geven. We gaan lekker zo door en er zullen de komende tijd meer stukjes over onze belevenissen in de tuin komen, het seizoen komt eraan!
   Het heeft ons blog heel wat meer pagevieuws opgeleverd sinds jou aktie, nogmaals bedankt, hartstikke leuk.

   Verwijderen

NRelate Widget