donderdag 4 april 2013

Socca van Ottolenghi

Socca

 
 
Socca wat? Ik had er nog nooit van gehoord, totdat ik Plenty kocht. Soccabeslag, een specialiteit uit Nice, wordt gemaakt van kikkererwtenmeel, water en olijfolie.
Het is een soort pannenkoekje met een hartig beleg. Ik hou van kikkererwten, dus het beslag sprak me ook wel aan. Een heerlijke lunch of gewoon zomaar omdat het leuk is om te maken en op elk moment van de dag lekker is.
 
Ingrediënten
115 gram kikkererwtenmeel
150 gram cherrytomaatjes, in kwarten
1 grote ui, in dunne ringen
1 eetl tijmblaadjes
225 gram water
olijfolie
zout en peper
 
Bereiding
Leg de tomaatjes met de snijkant naar boven op een bakplaat, bestrooi met peper en zout, besprenkel met olie. Rooster 25 minuten in een oven op 130 graden. Ze moeten halfgaar zijn, niet te droog.
 
Bak de uiringen in olijfolie met tijm, zout en peper. Bak zachtjes 20 minuten tot ze goudbruin en zoet zijn.
 
Klop voor het beslag het kikkererwtenmeel met water, 1 eetl olijfolie, zout en een beetje peper door elkaar tot een glad beslag.
 
Bak in een koekenpan in olie kleine pannenkoekjes van het beslag.
Verdeel de uien over de pannenkoekjes en leg de tomaatjes erop.
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

NRelate Widget