Chocoladetaart Claudia Roden |
Weer een recept van een chocoladetaart,
deze keer uit het boek 'De smaken van Spanje' van Claudia Roden.
Bijna elke keer als ik een
chocoladetaart maak probeer ik een nieuw recept zo ook deze keer.
Het recept is
met gemalen amandelen ipv bloem, het geeft de taart een lekkere smaak.
De taart
is niet moeilijk om te maken en was erg lekker, ik had hem misschien wat langer
in de oven moeten laten staan omdat hij wat inzakte toen hij eruit was.
In het recept wordt de taart afgemaakt
met chocoladeglazuur, ik heb dit niet gedaan maar heb hem bestrooid met
poedersuiker en erbij lobbig geklopte slagroom.
Wij aten een stukje taart bij de thee maar het is ook heerlijk als dessert.
Ingrediënten:
Voor de glazuur:
een
springvorm van 23 cm, ingesmeerd met boter en met bloem bestoven.
150 g pure chocolade
3 el water
150 g boter in stukjes
4 grote eieren, gesplitst
100 g fijne suiker
100 g gemalen amandelen
1 tl bakpoeder
4 el rum
Bereidingswijze:
Verwarm de chocolade met het water au
bain Marie. Voeg de klontjes boter toe als de chocolade bijna gesmolten is en
laat alles helemaal smelten. Meng in een grote kom de dooiers met de suiker,
het bakpoeder de gemalen amandelen en de rum. Roer het chocolademengsel erdoor.
Klop de eiwitten stijf en spatel deze voorzichtig door de massa. Giet het beslag in de springvorm en bak de
taart in een voorverwarmde oven op 160 graden in ongeveer 40 minuten gaar.
Laat de taart afkoelen en haal hem uit de vorm. Bestrijk de taart met het
glazuur.
Voor het glazuur:
50 g pure chocolade in stukjes
2 el water
50 g fijne suiker
25 g boter.
Alle ingrediënten in een kom au bain Marie smelten,
goed roeren en er dan de taart mee bestrijken.
Betrapt. Heb je een nieuwe Claudia Roden??
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit!