Mini saucijzenbroodjes |
Een lekker warm hapje voor bij de borrel, leuk voor een verjaardag of feestje.
Ik heb deze keer kleine saucijzenbroodjes gemaakt maar je
kunt natuurlijk ook grote maken, gebruik dan per saucijzenbroodje 1 plakje
bladerdeeg. Dan heb je een lekkere snack.
Je kunt ze goed invriezen, even ontdooien een paar minuten
in een hete oven en klaar.
Voor de smaak kun je verschillende kruiden en of specerijen toevoegen, net wat je lekker vind.
Voor de vulling:
500 gr rundergehakt
1 ei
2 el ketchup
30 ml ketjap
1 el
worchestershiresauce
1 1/2 el
mosterd
1 tl zout
1 handje paneermeel of panko
Peper naar smaak
Scheutje Tabasco naar smaak
8 plakjes bladerdeeg
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Ontdooi het bladerdeeg.
Kneed alle ingrediënten voor de vulling goed door elkaar in
een grote kom.
Voeg zo nodig meer paneermeel of panko toe tot de vulling
mooi samenhangend is: niet te nat of plakkerig maar mooi glad.
Leg de plakjes bladerdeeg net overlappend tegen elkaar, druk
het overlappende gedeelte goed aan, dit gaat heel gemakkelijk met een
deegroller.
Ik heb twee keer vier plakjes bladerdeeg aan elkaar geplakt.
Rol van het gehaktmengsel twee rollen met de lengte van het
bladerdeeg.
Leg deze op het bladerdeeg, vouw het bladerdeeg erover en
druk het vast met je vingertoppen of met een vork.
Snijd ze in het gewenste formaat, ik heb 12 stuks uit vier plakjes bladerdeeg gehaald.
Bestrijk ze met losgeklopt ei en haal ze door het sesamzaad, dit hoeft niet maar het staat wel erg leuk.
Leg alle broodjes op een bakplaat en bak ze ongeveer 25 – 30 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
Saucijzenbroodjes voordat ze in de oven gaan |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten