![]() |
Aardappel pompoen gratin |
Er moest van
alles op, een pompoen, melk en een stukje cheddar kaas, wat kun je daar nou mee
maken?
Ik kwam dit
recept voor de aardappel pompoen gratin tegen in ‘Vier seizoenen lekker koken’
van Albert Heijn.
Er moest oa pompoen, melk en kaas in, dus ‘het’ recept om te
maken.
Het meeste
werk was het snijden van alles, toen de gratin eenmaal in de oven stond zat het
werk erop.
We vonden
het heerlijk, zeker om te onthouden.
De pompoen
was de laatste van eigen oogst, de aardappelen zijn ook uit eigen tuin, daar
hebben we nog genoeg van. De rucola komt uit de kas, die heb ik afgelopen
najaar gezaaid, daar plukken we nu volop van. De nieuwe pompoen is alweer gezaaid en de
pootaardappeltjes liggen te spruiten, nu wachten op wat warmer weer.
Ushiki Kuri |
Voor vier personen
Ingrediënten:
1 kg vastkokende aardappels
1 kg pompoen
100
geraspte pittige kaas, bijvoorbeeld grana padano
1 zakje Italiaanse kruiden (20 gr), fijngehakt
750 ml melk
750 ml melk
250 ml slagroom
2 teentjes knoflook, uitgeperst
ingevette
ovenschaal (inhoud ca. 2 ½ liter)
aluminiumfolie
Bereiden:
Verwarm de
oven voor op 180°C. Schil de aardappels en snijd ze in ½ cm dikke plakken.
Snij de Pompoen
in parten, schil de parten en verwijder
de zaden. Snijd de parten in ½ cm dikke
plakken.
Leg de helft
van de aardappels in de ovenschaal en bestrooi met zout, peper, kaas en
1/3 deel van de Italiaanse kruiden. Leg
hierop de helft van de pompoen en bestrooi
ook met zout, peper, kaas en kruiden. Op de pompoen de rest van aardappels
leggen en bestrooien met zout, peper, kaas en kruiden. Eindigen met laag
pompoen en bestrooien met zout, peper en rest van de kaas.
Meng de melk
met de room en de knoflook en schenk dit over het aardappel pompoenmengsel. Dek
de schaal af met aluminiumfolie en de zet de gratin ongeveer 1 uur in het midden
van oven.
Verhoog dan de oventemperatuur naar 250 °C
Verwijder de
folie van de ovenschaal en laat de gratin boven in de oven goudbruin kleuren.
Lekker met een
groene salade.
![]() |
Aardappel pompoen gratin |
Geen opmerkingen:
Een reactie posten