Saltimbocca wordt gemaakt met kalfsvlees; deze keer heb ik kip gebruikt.
Ingrediënten
Ontbeende kippendijen (of filet)
Plakken prosciutto,
of andere gedroogde rauwe ham
Salieblaadjes
Bos basilicum
Teentje knoflook
Parmezaanse kaas
Pijnboompitten
Olijfolie
Peper/zout
Linguini
Rucola
Cherrytomaatjes
Sla het vlees met een vleeshamer (of deegroller) plat tussen vershoudfolie.
Maal peper en zout boven de kip, wikkel er een dun plakje prosciutto omheen en leg er een blaadje salie op.
Bak het vlees in olie of boter tot de prosciutto knapperig en de kip gaar is, ongeveer 2-3 minuten per kant, afhankelijk van de dikte van het vlees.
Het salieblaadje blijft wel op het vlees liggen en bakt mee in de olie. Je kunt m ook met een sateprikker vastzetten en deze na het bakken weer verwijderen.
Ik vind het vlees zo goed, als je er wel een saus bij wilt hebben kun je na het bakken witte wijn of marsala in de pan op hoog vuur laten inkoken en extra boter door de saus roeren.
Kook ondertussen de linguini in gezouten water. Pureer de ingrediënten voor de pesto in een keukenmachine (vijzel kan ook). Meng de pesto door de pasta, gebruik nog wat kookvocht om alles smeuïg te maken.
We hebben er een rucolasalade met cherrytomaatjes, pijnboompitten en een balsamicodressing bij gegeten.
Omwikkel het vlees met prosciutto en leg er een salieblaadje op |
Bak de saltimbocca aan beide kanten tot de prosciutto knapperig is |
Linguini met pesto |
Rucola salade met balsamicodressing |
Dat ziet er heerlijk uit, ik heb het nog nooit gemaakt, misschien maar eens doen als straks de salie weer mooi in zijn blad zit.
BeantwoordenVerwijderenWe hadden ook wel mee kunnen eten, ik zie zes stukjes in de pan ;-)