Cheesecake met lemoncurd |
Ingrediënten
250 gram biscuits (digestive)
110 gram ongezouten roomboter, gesmolten
2 eetl citroenrasp
Springvorm van 19cm diameter
500 gram verse roomkaas, op kamertemperatuur
140 gram kristalsuiker
2 eetl citroensap
2 blaadjes gelatine
500ml slagroom, opgeklopt
2 eiwitten, opgeklopt
180 gram lemoncurd
Bereiding
Begin met de bodem: maal de biscuits in een keukenmachine fijn. Doe de gesmolten boter en de citroenrasp erbij en meng goed. Vet de springvorm in met boter en verdeel het kruimelmengsel over de bodem en zijkanten van de vorm en druk stevig aan. Dek af met plasticfolie en zet 30 minuten in de koelkast.
Meng de gemalen biscuits met de boter en de citroenrasp |
Verwarm 1 eetlepel van dit mengsel in een steelpan. Week de gelatineblaadjes 5 minuten in koud water, knijp uit en meng snel door de verwarmde roomkaas. Doe dit direct bij de rest van de roomkaas.
Meng de roomkaas met de suiker en het citroensap |
Klop de slagroom met de mixer (of KitchenAid) stijf
En klop in een derde kom 2 eiwitten stijf.
Klop de eiwitten stijf in de KitchenAid |
Meng roomkaas, room en eiwit |
Spatel de room en de eiwitten door het roomkaasmengsel. Schep de helft in de bakvorm en lepel er 90 gram lemoncurd op. Draai met een spies door de lemoncurd, zodat het iets mengt met de vulling.
Herhaal met de rest van het mengsel en nog 90 gram lemoncurd.
Zet de cheesecake ongeveer 4 uren (of een nacht) in de koelkast)
Uit Delicious april 2013
Geen opmerkingen:
Een reactie posten