Het is misschien te simpel voor op
de blog maar we eten het regelmatig dus het is wel lekker.
De andijvie is klaar in de tuin dus
dan moet je d’r wat mee, vier kroppen dus dat is eten en weggeven. Stimpstamp
vinden we lekker maar gekookt daar zijn we niet weg van.
Stimpstamp eten we met spekjes of vegetarisch
en dan met blokjes kaas en een gebakken eitje erop.
Nu dus andijvie uit de wok, het voordeel is
dat je in één keer een hele krop opeet met stimpstamp is een hele krop een
beetje veel.
Het recept komt uit ‘Vier seizoenen
lekker koken’ van Albert Heijn, een dun boekje wat ik af en toe pak en waar toch wel erg lekkere
recepten in staan.
Ingrediënten:
Een krop andijvie, gewassen en
gesneden
Scheutje olie
Een rode of gewone ui, in halve
ringen
Dikke teen knoflook, fijngesneden
3 cm gemberwortel, geschild en
fijngesneden
Een flinke scheut chilisaus
Bereidingswijze:
Verhit de olie in een wok, doe er de
ui in en roerbak een paar minuten, doe er dan de knoflook en gember bij en
roerbak nog een paar minuten. Haal het uit de pan en zet apart.
Doe de andijvie in de wok en laat
het op hoog vuur slinken, doe er het mengsel van de ui, knoflook en gember bij.
Breng op smaak met de chilisaus,
peper en zout.
Wij eten het altijd met rijst, en ik varieer wel met paddestoeltjes en gerookte tofu, net wat je lekker
vind.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten