Met dit mooie weer heb ik zin in een koud sapje of koude,
frisse witte wijn (vooral het laatste eigenlijk). Aangezien we veel kruiden in de tuin hebben, zoals munt
en citroenmelisse, heb ik deze keer een limonade gemaakt met gember. Het recept
is van Bill Granger, uit het boek Sydney
Food. Het is makkelijk om te maken en dat kan prima een dag van
te voren. Je kunt de suiker ook
weglaten, ik denk dat het dan net zo lekker is en bovendien beter voor je gebit
… Je kunt het ook als thee drinken, nadat je het een paar
minuten hebt laten trekken.
Ingrediënten
2 eetl verse gember,
geschild en geraspt
Flinke handvol muntblaadjes, plus wat extra
Rasp van 1 limoen
Rasp van 1 citroen
3 eetl suiker
1 liter kokend water
Partjes citroen
Veel ijsblokjes
Bereiding
Rasp de gember en de schil van de limoen en de citroen in
een grote kan. Doe de munt en suiker erbij en schenk het hete water erover.
Roer goed en laat afkoelen. Zeef de limonade en zet in de koelkast tot het goed koud
is. Serveer met een partje citroen, veel ijsblokjes en evt.
wat extra verse munt.
Lekker! Ik had net zo goed 2 liter kunnen maken, maar dan
zonder suiker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten