Een paar weken terug vroeg een
vriendin of ik nog vlierbessensiroop wilde hebben, ze had het zelf
gemaakt. Een week later lees ik op 'Eten uit de volkstuin' een lekker recept voor chocolademousse en wat moet daarin,
vlierbloesemsiroop…
Ik had nog geen flesje siroop
gekregen, en het idee om het zelf te maken sprak me ook wel aan.
Dus opzoek naar een bloeiende vlier,
normaal zijn die nu allang uitgebloeid maar alles is zo’n drie weken later dus
grote kans om nog een bloeiende vlier te vinden.
En dat lukte, in overvloed zelfs, ik
heb een plastic tas vol geplukt, geen idee hoeveel het aan gewicht was maar ik
dacht van wel genoeg.
Thuisgekomen heb ik Home Made erbij
gepakt, ik wist dat daar een recept in stond. Ook heb ik het recept van ‘Eten
uit de volkstuin’ er nog even bijgezocht en van die twee recepten heb ik het
volgende gebrouwen.
Ingredienten:
200 gram vlierbloesem, grove stelen
verwijderd
2 liter lauw water
1 kg suiker
1 tl citroenzuur
Bereidingswijze:
Verwijder de grove stelen van de
vlierbloesem, doe ze in een grote pot of en pan en doe er 2 liter lauw water
bij. Zorg ervoor dat de bloesem onder water staat.
Zet de pot of de pan 24 uur op een
warme plaats.
Giet het mengsel door een schone
theedoek in een pan en breng aan de kook. Voeg de suiker en citroenzuur toe en
roer tot de suiker is opgelost.
Giet het in schone flessen op potten
en sluit af.
Je kunt het zo wel een half jaar
bewaren, eenmaal geopend in de koelkast zetten dan blijft het nog een paar
weken goed.
Heerlijk zomers drankje aangelengd
met water en veel ijs en misschien nog een takje munt. Je kunt er natuurlijk
ook ijs van maken. Idee !?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten