Ik had ze al een keer gemaakt en dat
was zo’n succes dat ik ze nog een keer heb gemaakt.
Heerlijke koekjes van zoete
aardappel uit Plenty. Er staan diverse recepten in met zoete aardappel, de
meeste heb ik wel gemaakt en allemaal zijn ze lekker.
Het is alleen jammer dat de zoete
aardappel niet uit eigen tuin komt, Judith had het er ook al over maar volgens
mij kun je ze hier niet telen, ze hebben meer warmte nodig. Het is ook eigenlijk
geen aardappel maar wordt wel als zodanig verkocht. Ik vond een leuk artikeltje
op internet waar het allemaal in beschreven staat: zoeteaardappel
Ik heb het halve recept gemaakt voor
twee personen. De volgende keer maak ik het hele recept en vries de koekjes die
over zijn in, tenminste als er koekjes overblijven…..
Ingredienten voor 4- personen:
1 kg zoete aardappel, in flinke
stukken gesneden
2 tl sojasaus
100 g bloem
1 tl zout
½ tl fijn kristalsuiker
3 eetl. fijngesneden bosui
½ tl fijngesneden verse rode
chilipeper, of naar smaak
Royaal boter om te bakken
Saus:
50 g griekse yoghurt
50 g zure room
2 eetl. olijfolie
1 eetl. citroensap
1 eetl. fijngesneden koriander
Bereidingswijze:
Stoom de zoete aardappelen botergaar
en laat ze in een vergiet minsten een uur uitlekken. Ik heb ze gewoon gekookt
maar wel ruim een uur laten uitlekken.
Klop intussen alle ingrediënten voor
de saus door elkaar en zet opzij.
Doe de
aardappelen als ze droog zijn en een mengkom met de overige ingrediënten
(behalve de boter). Mix alles goed, tot een gelijkmatig mengsel, dit gaat heel
gemakkelijk met de hand. Meng niet te lang, het moet een samenhangend mengsel
zijn. Voeg als het te vochtig is nog wat bloem toe.
Smelt een
beetje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep voor elk koekje en
eetlepel aardappelmengsel in de pan en druk het met de bolle kant van de lepel
uit tot een koekje van zo’n 5 cm doorsnede en 1 cm dikte. Bak de koekjes op
halfhoog vuur in circa 6 minuten aan beide kanten tot ze een mooi bruin korstje
hebben. Leg de koekjes tussen twee lagen keukenpapier om het vet op te zuigen.
Dien ze heet of warm op en geef er de saus bij.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten