De boekenverzameling is weer een
beetje uitgebreid en wel met (weer) een boek van Ottolenghi.
Of eigenlijk van Yotam Ottolenghi en
Sami Tamimi want die wordt meestal vergeten terwijl hij ook zeker zijn aandeel
zal hebben.
Het is het boek 'Jeruzalem' een verzameling recepten uit hun beider
geboortestad.
Weer een prachtig boek met geweldige
foto's en verrassende recepten, je zou denken het is wel een keertje op maar
nee hoor ik denk dat ook dit boek weer een succes is.
Ik heb al diverse keren
gelezen dat dit boek de andere twee boeken overtreft. Ik kan daar nog geen oordeel over geven omdat
ik heb boek nog maar net heb en als ik zie hoeveel ik al uit 'Plenty' heb
gekookt dan staat die bij mij met stip op nummer één, de tijd zal het
leren......
Het eerste recept is koolrabisalade,
niet zozeer omdat ik dat zo graag wilde maken maar meer omdat er een koolrabi
in de moestuin stond die op moest. Een samenloop van omstandigheden dus.
Een heerlijke knapperige salade perfect
met dit zomerse weer welke bij een bbq zeker niet zou misstaan.
Ingrediënten:
80 g Griekse yoghurt
70 g zure room
50 g slagroom
1 kleine teen knoflook, fijngewreven
1½ tl citroensap
1 el olijfolie
2 el munt, fijngesnipperd
1 tl gedroogde munt
20 g miniwaterkers (rucola is ook
een optie)
½ tl sumak
zout en witte peper
Bereidingswijze:
Schil de koolrabi's, snijd ze in
blokjes van 1½ cm en doe ze in een grote kom.
Maak de dressing door de yoghurt,
zure room, slagroom, knoflook, citroensap en olijfolie door elkaar te roeren.
Voeg ¼ tl zout toe en naar smaak versgemalen peper en klop alles door elkaar.
Giet de dressing over de koolrabi, doe de verse en gedroogde munt en de helft
van de waterkers erbij en meng alles. Verdeel de rest van de waterkers erover
en bestooi de salade met de sumak.
Lekker!
BeantwoordenVerwijderenIk ga het boek vanmiddag toch ook maar halen.
Mooie foto trouwens :)