Judith had
laatst zulke lekkere broodjes hamburger gemaakt, tenminste ze zagen er erg
lekker uit….
Ik wilde
ook wel zoiets maken maar dan liever zonder vlees, dan wordt het meestal iets
met kikkererwten of linzen.
De
hamburgerbroodjes hadden we nog in de vriezer, dezelfde als die Judith had, dus
van Levine haar blog.
De
kikkererwten burgers komen denk ik van Caroline haar blog oorspronkelijk van
Bill Granger.
Ingrediënten voor 6 burgers:
1 blikje kikkererwten
á 400 gram uit blik, uitgelekt
1 eieren
1/2 tl zout
een klein handje
koriander, fijngesneden
een klein
platte peterselie, fijngesneden
2 bosuitjes,
fijngesneden
1 tl
geraspte citroenschil
1/2 rode
chilipeper, fijngesneden
6 g panko
2 el extra
vergine olijfolie
4 broodjes
En verder
wat je lekker vind:
ketchup
mayonaise
knoflooksaus
chilisaus
griekse yoghurt
slablaadjes
komkommer
rode ui in
dunne ringen
plakjes
tomaat
Bereidingswijze:
Doe de
kikkererwten, ei, zout en wat gemalen zwarte peper in een keukenmachine en maal
alles bijna glad. Doe het in een grote kom en voeg koriander, peterselie,
bosui, citroenrasp, chilipeper en broodkruim toe. Roer alles goed door elkaar
en laat het mengsel 10 minuten rusten.
Maak met
vochtige handen 6 burgers van het mengsel.
Verhit de
olie in een grote koekenpan op halfhoog tot hoog vuur.
Bak de
kikkererwtenburgers met niet te veel tegelijk in 3-4 minuten aan beide kanten
goudbruin.
Doe de
burger tussen een opengesneden broodje wat je besmeerd heb met wat jij lekker
vind, beleg de burger verder nog met sla, komkommer, rode uit en tomaat.
Wij hadden
er zelfgebakken patat bij, dat recept heeft al eerder op dit blog gestaan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten