We kregen
hoog bezoek vanuit Friesland dus dan is het bijna verplicht om wat te bakken
voor bij de thee. Maar wat, dat is altijd moeilijk. Het liefst iets nieuws wat
we allebei nog niet eerder hebben gemaakt of eigenlijk wat Judith nog niet
eerder heeft gemaakt.
Ik vond het
wel leuk om iets met aardbeien te maken en al bladerend door het boek Home Made
Zomer kwam ik deze strawberry shortcakejes tegen.
Ja dat
moest hem worden, niet heel erg moeilijk en weer eens helemaal wat anders.
De wekker
vroeg gezet zodat ik ze op de zelfde dag kon maken, super vers zo uit de oven
dat is natuurlijk het aller lekkerst.
Het recept
zou zijn voor 8 stuks maar ik heb er 10 wat kleinere uitgehaald en toen nog een
tweede blik met 6 iets grotere. De eerste 10 had ik in een ijstang van 55mm
afgevlakt en de laatste 6 ook in de ijstang van 55m maar dan met een kop erop.
De grotere
heb ik bij de thee geserveerd en ik kreeg de indruk dat het erg lekker was……
Ingredienten:
Voor de vulling:
500 gram
aardbeien, kroontjes eraf en gehalveerd
50 gram
suiker (ik heb 20 gram gebruikt omdat onze aardbeien van zichzelf al lekker
zoet zijn)
De rasp van
een sinaasappel
125 ml
slagroom, stijf geklopt (zonder suiker)
450 gram
bloem
150 gram
suiker
4 tl
bakpoeder
Snufje zout
100 gram
koude boter, in blokjes
125 ml
slagroom
2 grote eieren
½ tl
vanille – extract
Beetje
lichte olie voor het invetten van de ijstang
Bereidingswijze:
Doe de
aardbeien in een kom met de suiker en het sinaasappelrasp en zet afgedekt weg.
Verwarm de
oven voor op 190° C.
Pulseer in
een keukenmachine de bloem, bakpoeder, suiker en het zout door elkaar, doe de
boter erbij en pulseer dit erdoor tot je fijne kruimels hebt.
Klop de
eieren los en doe dit samen met de slagroom bij het mengsel.
Druk nog
een paar keer op de pulseknop tot het deeg net samenhangt, niet te lang.
Schep nu
met een ingevette ijsschep of maatschep bollen op het bakblik. Ze moeten niet
te dicht op elkaar omdat ze nog flink rijzen.
Bak ze
12-14 minuten mooi goudbruin en gaar.
Laat ze uit
de oven op een rooster even rusten, snijd ze door en doe er een flinke lepel
slagroom op met daarover de gemarineerde aardbeien.
Ja, ik vond ze (meervoud :) superlekker!
BeantwoordenVerwijderenDe sinaasappel door de aardbeien, het knapperige van de korst.
Het water loopt me alweer in de mond....